Moto delavnica – Skupaj za večjo varnost

Kaj, kje, kdaj in kdo

 

V soboto 22.3.2014 bo v Tolminu »pod kasarno« od 18.00 ure dalje prvi del moto delavnice pod geslom »Skupaj za večjo varnost« v sodelovanju

 z Policijo Tolmin, Zavarovalnico Triglav, Moto klubom Soča Tolmin, SPVCP Tolmin in Zdravstvenim domom Tolmin.

 

Informacije: Jure Kenda, gsm 041 475 769, e-pošta: jure.kenda@nullpolicija.si


Program:

Ø    1. Zavarovalniški pogoji – predavanje zavarovalniškega agenta;

Ø    2. Ukrepanje v primeru prometnih nesreč in simulator vožnje – uslužbenec policije;

Ø   3.  TPO temeljni postopki oživljanja in spoznavanje defibrilatorja –  ZD Tolmin;

Ø    4. predavanje motorista – ponesrečenca z motornim kolesom;

Ø   5.  predavanje motorističnega inštruktorja poligona AMZS,

 

Razstava fotografij in opreme »Motokros na Tolminskem« (od leta 1978 do danes).

 

Drugi del moto delavnice bo potekal v soboto 10. 5. 2014;

 

Program:

Ø    1. vožnja na poligonu za udeležence;

Ø   2.   vožnja z trial motorji – omogoča AMZS;

Ø    3. presenečenje

Še vedno si bo mogoče ogledati razstavo »Motokros na Tolminskem«.

 

Zavarovalnica Triglav oz. njen predstavnik bo izmed sodelujočih iz obeh delavnic, izbral 5 srečnežev, ki se bodo brezplačno udeležili tečaja varne vožnje na poligonu AMZS Vransko.

 

Namen in cilji

Moto delavnica – Skupaj za večjo varnost, je namenjena  vsem motoristom, ki se pripravljajo na motoristično sezono. Namen in cilj izvedbe moto delavnice je udeležba motoristov na poligonu, ki ga uporablja avto šola Tolmin.  Preizkusili bodo svoje občutke in karakteristike motocikla pri zavijanju in zaviranju med stožci ter pri varni hitrosti. Ob tem bodo udeleženci izmenjali izkušnje z “izkušenejšimi” motoristi, inštruktorji, policisti in reševalci. Reševalci ZD Tolmin bodo prikazali,  kako ukrepati pri prvi pomoči poškodovanim motoristom na kraju nesreče in na kaj moramo biti pri tem še posebej pozorni.

 

Poročilo z Moto delavnice 2013

Bil sem med tistimi petimi srečneži,ki sem bil izžreban za tečaj varne vožnje na Vranskem s strani Zavarovalnice Triglav , enota Tolmina. Tako smo se nekega hladnega septembrskega dne z Eriko in Deanom odpravili na Vransko. Po poti so me prevevali mešani občutki, namreč, kaj bi se po vseh teh letih moto avantur še naučil novega,po drugi strani pa so vsi,ki so bili tam, ta tečaj hvalili. Dvomi so se mi razblinili že na teoretičnem delu,ki je bil zelo zanimiv in podkrepljen s kratkimi filmi. Še bolj zanimiv je bil praktični del,kjer smo z izkušenimi inštruktorji vadili nagibanje v ovinku,zaviranje in izogibanje oviram ter razne druge tehnike. Po poligonu smo naredili okrog 70 km,za konec pa smo se vozili še s trial motorji,kar je bil svojevrsten užitek. Na koncu dneva smo bili prijetno utrujeni in vsi skupaj enotni, da smo odnesli veliko novih izkušenj in da bi priporočili tečaj prav vsem motoristom,tako začetnikom kot izkušenim. Naj se na koncu zahvalim še navezi policistu Juretu Kendi in g. Poljak Alešu,ki sta nam ta tečaj omogočila.                                      

                                       Motoristični pozdrav Metod Fon (vir: spletna stran Moto kluba Soča Tolmin)

 

 .