KAJ: M.A.T. 2014 Moto avantura Tolmin je v bistvu potovanje po določenih točkah, ki jih dobite ob startu. Gre za podobno stvar, kot pri tabornikih Lov na lisico ali pa orientacijski tek. Med vožnjo odkrivate, se orientirate, iščete, naloge, ki jih imate zastavljene v gradivu, ki ga dobite ob startu. Vožnjo med točkami, vam bomo popestrili z streljanjem z zračno puško, metom na koš, metom kocke in vožnjo po ne pretežkem poligonu.

KDAJ: Datum 10.05.2014, start od 10.00 do 11.30 ure. Po tej uri ne sprejemamo več prijavnin, saj bi se dogajanje preveč zavleklo. V primeru slabega vremena, bo dogodek prestavljen na 17.05.2014. Prestavitev dogodka bo objavljena na www.mk_soca.si .

KJE: Tolmin, obrobje Tolmina, Športni park, Na Logu imenovan »Pod kasarno«, iz smeri Nove gorice prvo križišče pri Tolminu levo. ( bo dodatno označeno).

Trasa bo speljana v okolici Tolmina in Kobarida, predvsem po lokalnih cestah. Cesta bo malo v hrib in malo po ravnem.

KAKO: Ko se odločite za sodelovanje, pridete do nas, parkirate motor, vzamete gradivo z nalogami in odpeljete na štart poligona. Pridobljene točke na poligonu vam bodo vpisane in po tem lahko odpeljete po zadanih nalogah. Po izpeljavi trase cca.1.5 ure – 2 ure oz. 80-90 km in po tem ko izpolnite gradivo z nalogami, le tega oddate. V času ko boste vi pojedli nekaj z žlico in popili nekaj tekočine, bodo vaše osvojene točke preštete. Kategorija je samo ena. V kolikor je na motorju sopotnik lahko sopotnik rešuje oz. izvaja naloge (streljanje z zračno puško, met na koš, met kocke).

PRIJAVNINA: Prijavnina za posameznika 10 eurov, za par, oz. motorista in sopotnika pa 15 eurov (pripada hrana-pijača)

 

Zmagovalec postane motorist ali par na motorju, ki doseže največjo število točk. V primeru izenačenja št. Točk, napreduje par, ali motorist, ki je dosegel več točk: 1. na poligonu,2. na streljanju z zračno puško, 3. z metom na koš, 4, z metom kocke.

Prvo uvrščeni dobijo spominske nagrade, praktične nagrade in diplome( do 5 mesta).

Za popestritev dogajanja bo na ogled razstava: Zgodovina Motokrosa na Tolminskem (fotografije-predmeti), dogovarjamo pa se še za možnost preizkusa Trial motorjev in za obisk strokovnjakov za čelade, kjer bo možen preizkus čelad, svetovali bodo z nasveti o vzdrževanju čelad in servisiranju le teh.

 

Več podatkov lahko pridobite tudi na tej strani, kliknite potopise, kjer so na različne načine opisani dogodki v zvezi z Moto avanturo iz prejšnjih let.

 

LEPO VABLJENI!

.