Moto delavnica 2012 –Skupaj za večjo varnost

 

Policijska postaja Tolmin v pomladnih mesecih načrtuje izvedbo delavnice za motoriste. Delavnica bo potekala v dveh delih, in sicer prvi del bo izveden dne 31.03.2012 ob 18.00 uri v prostorih Moto Kluba Soča, ob poligonu za modelčke, pod »kasarno«. Tu bo predstavnik zavarovalnice predstavil različne možnosti sklenitev zavarovanj za motoriste z obrazložitvijo zavarovalniških pogojev, ki veljajo v Sloveniji kot tudi v tujini, inštruktor iz prometne policijske postaje bo predstavil teoretični del varne vožnje in pripravo motocikla na vožnjo, reševalci ZD Tolmin pa bodo prikazali nudenje prve pomoči poškodovanemu motoristu.

Drugi del delavnice bo izveden predvidoma, odvisno od vremenskih pogojev, v mesecu aprilu oz. v mesecu maju s tem da se bo delavnica izvajala na prostem na poligonu, kjer bi motoristom omogočili, da se preizkusijo  in obnovijo svoje občutke na motorju in znanje na poligonu med stožci. Istočasno bi ob tem preverili tudi  stanje svojih motorjev in ustreznost motoristične opreme in zaščitna sredstva. Z namenom  in sporočilom, da se na javnih cestah ne dirka, ter da se za dirkanje uporablja dirkalne steze je povabljen tudi Rok MIHELČIČ, aktualni državni prvak in prvak pokala Alpe- Adria v Supermoto za leto 2011, po poklicu policist. Ob srečanju bi si ob tem izmenjali svoje bogate izkušnje predvsem glede varnosti in nevarnosti v prometu z drugimi motoristi, reševalci, policisti in inštruktorji.

Predstavnik zavarovalnice pa bo ob tem z žrebanjem petim(5) posameznikom, ki se bodo udeležili obeh delov Moto delavnice, podelil nagrade, to pa je tečaj varne vožnje na poligonu AMZS na Vranskem.

 

VABLJENI IN SREČNO VOŽNJO!

 

Policisti PP Tolmin

———————————————————————————————————————

 

 

 .