Malo po Bosni in Hrvaški

 

Prvi dan sem se okoli poldneva odpravil proti Mariboru, kjer ponavadi, če grem v tej smeri, prespim pri prijateljici Klavdiji. Naslednji dan pa po Slavoniji do Duge Međe kjer sem ponovno srečal prijatelja še iz jugo vojske pred 27 leti. Sledilo je pot do Doboja, kjer sem prespal in naslednji dan do Sarajeva. Pot se mi je kar vlekla, saj je čez Slavonijo do Doboja sama ravnina z veliko naselji in s tem tudi omejitvami hitrosti. Pred Sarajevom se mi je zgodila manjša nezgoda saj mi je med tem ko sem se pri odprti čeladi hladil zaletela u glavo čebela, tako na eni izmed slik nisem zatečen zaradi kakšnega pretepa :)))  ampak zaradi čebeljega pika:))))

Iz Sarajeva sem šel naprej do Mostarja, kjer seveda nisem mogel mimo ne da bi pogledal in poslikal novi stari most in potem naprej do Međugorja, kjer sem mal pomolil zase in za vse druge. Ko sem ugotovil da sem od Međugorja do Dubrovnika oddaljen samo 140km ter da imam še veliko časa na pretek, sem si rekel zakaj pa ne in sem pogledal še do tja, ki pa je bila tudi moja naj južnejša točka potovanja.
Tam je žal nastala tudi zadnja slika potovanja, ker mi je fotoaparat padel z motorja na tla in ni hotel več delal…tako da se je tam končala tudi moja skupna pot s straim dobrim fotoaparatom… :(((
Tako iz Dubrovnika pa proti domu. Mimo Makarske, Splita, kjer sem zavil na celino proti Drnišu, Kninu in naprej proti Plitvicam. Tam se nisem ustavil kaj več, ker sem že bil na Plitvicah, pa tud časa nisem imel za ogled. Tako sem pojdel samo njihov štrudelj, ki so ga imeli na stojnicah in se odpravil naprej mimo Slunja in Karlovca do Čateže kjer sem se ustavil dva dni.
Zadnji dan pa prek Novega Mesta, Kočevja, Cerknice in Nove Gorice proti domu….
Lp, Vili Florjančič

.