Spodnji prispevek – članek, je bil lani poslan novinarju Mitji Gustinčiču, revija MotoSI, ki je bil vabljen na izvedbo in se mu je ideja
o Moto avanturi (moto rally-ju) zdela zanimiva in je prosil za kratek prispevek, ki pa nato v reviji Moto Si na žalost ni bil objavljen. Po prebrani vsebini, dobite občutek, kako Moto avantura sploh poteka in kaj se lahko od take prireditve pričakuje.

Po izjavah lanskih udeležencev je bilo zanimivo, večina je predlagala malo več preizkusa znanja CPP (cestno prometnih predpisov) in spretnosti na poligonu. Za letošnjo Moto avanturo je v pripravi trasa, sestavljena iz treh etap, vsaka dolžine okoli 50 kilometrov, skupno torej okoli 150 km, v okolici Tolmina lokalne ceste).

Moto avantura bo naporna, saj bo verjetno trajala okoli 4 ure. Predvideno je, da je štart in cilj za  vsako etapo pri prostorih MK Soča, pod kasarno. Tu bo vmes, med etapami tudi čas za okrepčilo (jedačo, pijačo)  in vmesni počitek. Za »cestake« bo po vsej verjetnosti izdelana tudi trasa v dolžini okoli 200 km po glavnih cestah, da se ne bodo »lomili« in matrali po zavitih in ozkih cestah..